Vackert...

Min syster Camilla och jag tycker båda mycket om Lars Winnerbäck men hans låt "Du hade tid" har hon aldrig tyckt om vilket jag har tyckt varit lite märkligt. Den är faktiskt jättefin och jag rekommenderar den verkligen till de som inte hört den. 

I vilket fall så har jag idag fattat var den låten kommer ifrån. Det är inte Lasse som gjort den från början utan Ani Difranco och den heter "You had time". Jag måste säga att den nästan är bättre med henne. Ja Camilla, den är väldigt lik och hon försöker klämma in så många ord som möjligt på kort tid men det kan vara vackert ändå.

Jag tycker att alla ska ge den ett försök och sen berätta vad ni tyckte!

http://www.youtube.com/watch?v=3tDXjyTBKs8

Varför måste uttrar dö?

Hade en helt underbar mattelektion idag! Min svettiga gamla lärare har äntligen slutat och nu har jag helt underbara Andreas istället. Plötsligt går allt mycket bättre.

Idag hade han iaf en helt fantastisk genomgång. Han började lektionen med att gå fram till tavlan och skriva: Varför måste uttrar dö? Okej, tänkte jag, skumt. Han fortsatte genom att prata om att han tyckte att uttrarna borde ha evigt liv och att de är så fina och snälla. Sedan ritade han en jätteful utter på tavlan och skrev hur lång, bred och hög en utter är.

Resultatet av allt ritande och skrivande blev iaf att om ingen utter dog på 15 år skulle Sverige vara fyllt med uttrar upp till 9 meter över marken. "Det skulle vara lite läskigt eftersom det skulle vara som att gå på ett höghus." Andreas 32 år.

RSS 2.0