Ses i Mora!

På lördag åker jag, Fia, Knagg, Helenis och Rutan Tjejvasan! Tredje gången för Fia, andra gången för mig, Knagg och Helenis och första gången för Rutan! Dessutom startar mamma, Milla och Nenne tre startled efter oss! Det är helt underbart roligt!
"Rosa mössor upp och hoppa! Vi vill dricka blåbärssoppa!"

Halv åtta hos oss

Jag och Fia, Rut och Fillan och Knagg och Helenis har börjat vår lilla par-lek Halv åtta hos oss. Under ett par veckor kommer vi laga mat och bjuda varandra på trerätters. Självklart sätter vi betyg och leker att Helge Skoog är här. Först ut var jag och Fia! Vi bjöd på en fin middag med goda viner!
Västerbottenpaj med räkor, löjrom, rödlök och creme fraiche
Oxfilé med egenplockade trattkantareller i en sås med touch av Mackmyra serverat med säsongens lokala grönsaker rostade med havssalt och olivolja
Blåbärsdröm omfamnad av mörk choklad

Tisdagstema: Önskan

Jag och Fia ska börja med tisdagstema. Det går ut på att man varje tisdag får ett tema från tisdagstema.se och sen tar man en bild, ny eller gammal, som man fotat själv och lägger upp på sin blogg. Dagens tema är Önskan.
Eftersom man alltid önskar sig sånt man inte har så önskar jag mig evig vår i Gävle. I minst ett år till. Jag vill vara student, i Gävle, ha vår, ligga och steka, grilla kött och äta fetaost, kanske plugga lite emellanåt, inte ha så mycket hängande över sig, äta polkachoklad och allt annat man gör i Gävle på våren. Boulongerskogen så ofta man kan helt enkelt! Vem ska jag önska mig ifrån?

Smärtsam känsla av att vara för liten

Idag ringde pappa mig. Vi snackade massa skit som vanligt men han kom också med ett tips! "Gå in på Millas blogg och läs vad hon skrivit om farmor" sa han. "Tror nog att du också kan bli lite våt i ögonen av det".
Sagt och gjort, jag gick in och läste. Och jo, det va svårt att inte få lite tårar i ögonen. Både av Millas inlägg och av Nennes kommentar. Sen infinner sig en annan känsla. En som inte borde vara där.... Jag blir avundsjuk.
Jag har inte dessa minnen av min farmor. Visst minns jag henne som en mystant som va både snäll och kärleksfull. Jag har liksom inte riktigt kvar så många minnen alls. Jag minns att när vi träffades så snodde jag rollatorn och körde race! Antingen i korridorerna på Blombacka, där hon bodde. Eller hemma på gatan med Björn. Superskoj! Minns också att hon hade en plocka-upp-grejer-man-tappar-på-golvet-grej som jag brukade leka med. Och jag minns att vi brukade lussa för henne och ibland för de andra tanterna och gubbarna också. Tror att jag vill minnas att hon skrattade mycket åt våra fjantiga egenskrivna sånger som alltid skriver när någon fyller jämt.
Trots dessa minnen är jag ändå avundsjuk på att jag inte minns mer. Att jag inte kan säga vad vi egentligen brukade prata om.
På jul och allahelgona går vi alltid till farmors grav och tänder ljus. I julas var det för mycket snö för Martin, som bara hade lågskor, så han stod på den lilla upptramade stigen och skrev farmors namn med tillhörande pil i snön för att alla skulle kunna se att det faktiskt är här Irmgard ligger. Milla och pappa var övertygade om att detta precis var farmors humor och att hon hade skrattat gott. Eftersom jag inte minns farmors humor så tror jag på Milla och pappa. Jag tyckte att det va skitkul och i så fall har vi i alla fall samma humor, farmor och jag.

Snö

Det har snöat lite i natt och på förmiddagen. Rätt vad det var skingrades molnen och solen tittade fram! Jag tog fram kameran för första gången på länge. Världen är helt överdriven som Abbes brorsa (LÄÄÄÄS) sa!
Lite begränsad sikt ut genom mitt fönster! Fint med lite frosting!
Snö på rutan.
Man kan inte tro det men jag cyklade senast igår.
Vågor på snön!
Liiite blå himmel kvar!
Bilspår

Ensam hemma

Ikväll har jag varit ensam hemma. Det händer inte ofta. För det första är jag nästan aldrig hemma och när jag väl är det är inte ofta jag är ensam. Det trivs jag med. Men ooooh vilken mysig ensam-hemma-kväll jag har haft! Jag har lagat supergod mat till mig själv, tittat på snön som vräker ner utanför, kollat på tv, surfat, målat naglarna, läst Heja Abbe-bloggen (som för övrigt har tagit upp mycket av min vakna tid de senaste två/tre veckorna), bakat kladdkaka, ätit kladdkaka och kollat på Playa del Sol (säsong 1). Heeelt underbar kväll, helt för mig själv och med energi som gjort att jag inte bara somnat i soffan. Behövde nog den här kvällen för mig själv. Brukar som sagt inte hända så ofta. Men nu är förvisso Rut i Stockholm och Rob i Västerås tills på söndag så jag kanske får fler liknande kvällar i helgen.
Tyvärr har jag kollat igenom alla avsnitt nu. Vet inte hur jag ska klara mig utan mina snyggingar i gult. "De e en dolphin"

RSS 2.0