Livet i kollektivet

Det har varit lugnt i kollektivet kring jul, mellandagar och nyår men nu börjar det kicka igång igen. En ny sambo har vi fått. Natalie från Ryssland. Hon pratar varken svenska eller engelska så jag vet inte mycket om henne förutom att hon tycker om att prata i telefon och låta upprörd.
-
Då jag har arbetat hela nyårshelgen blev jag mycket avundsjuk på alla människor som åt bakismat överallt. Eftersom vi heller inte hade något vatten hemma i kollektivet (fråga mig inte varför, jag förstår inte och Per är på bio och kan inte svara på frågan) kunde jag inte koka någon delikat champinjonsoppa. Därför bestämde jag mig för att hitta Spångas godaste kebabrulle!
-
Jag gick ut ur mitt rum och hittade Maria i soffan. Hon satt och blundade med datorn i knät. Ur datorn kom en engelskspråkig kvinnoröst och jag antog att hon lyssnade på amerikansk radio och sov. Jag smög förbi för att inte störa och ställde mig i hallen för att klä på mig för att tackla bajsvädret ute. Jag fick ett infall att faktiskt försöka höra vad Maria lyssnade på. Ganska förvånad stod jag där i hallen och hörde kvinnan i datorn säga saker i stil med det tanten i Eldris sa till Rut när vi åkte tjejvasan. "Visualisera 2012 framför dig och känn vad du vill göra och ha ut av ditt år, 2012 är ditt och koncentrera dig på de saker du vill uppnå...." Nått i den stilen. Maria satt alltså och mediterade och peppade för att år 2012 tredubbla sin inkomst, vinna ett maraton och plantera tjugotusen petunior.
-
Jag stal ett paraply ur skostället och begav mig ut i regnet. Jag hade för mig att jag hade sett någon pizzeria när jag varit ute och gått vilse någon dag och jag fick bingo efter ungefär 10 minuters promenad. Bromstens Krog stod det. Jag kände instingtivt att det inte var där min kebabrulle fanns. Det såg lite för välvårdat ut för att ha god kebab. I nästa korsning fanns nästa hak och jag kände direkt att där kunde jag hitta en fin rulle.
-
Tonys Krog. Det hängde en stor och ful meny ovanför bardisken. Menyn innehöll allt från pizza och kebab till thaimat och falukorv. Vid ett långbord satt Penti och Arja och deras finska alkisgäng. Pirjo hade redan fått i sig lite för mycket och Raimo följde henne hem och sa god fortsättning till pizzabagarna och resten av gänget. Jag satte mig i baren och väntade på min rulle och fnissade åt Penti och Arja som till slut satt ensamma kvar vid bordet och kollade på Berg flyttar in hos Lotta Engberg.
-
Jag fick min rulle och en cola i en påse och promenerade nöjd hem i regnet. Det känns som en bra final på kollektiväventyret. På tisdag flyttar jag hem till Borås och lämnar gänget till sin historia.

RSS 2.0