Kling, Klang och midsommardans

Jag velade fram till torsdag kväll vid åttatiden innan jag beslutade vad jag skulle göra på midsommarafton. Är en så upptagen kvinna att jag inte alls kunde bestämma mig. Beslutet föll på mys i Jönköping med alla systrar, svågrar och syskonbarn. Det visade sig vara ett klokt val. Vi hade en mysig klassisk lunch, glass och jordgubbar, plockade blommor, byggde midsommarstång, dansade runt stången, hade 5-kamp som Selma och Abbe styrde upp med lekar som kurragömma, springtävling och fula-miner-tävling. Efter detta grillat och sällskapsspelande. Här briljerade Abbe med kunskaper om att ölen inte var indelad i klasser innan 1995 eller vad det nu var. Detta gav mitt och Abbes lag 3 poäng! En toppendag helt enkelt!
Jag och Olle kämpar med stångbygget!
-
På söndagen åkte jag, Abbe, Olle, Annicka och Klas till Astrid Lindgrens värld. Toppenmysigt ställe! Vi såg alla kändisarna men Abbe snackade med Pippis pappa, en av Ronjas rövare, Abbe (Madickens kompis) och säkert fler. Själv blev jag visiterad av en av Tengils riddare. DÖLÄSKIGT! Han ville veta vad jag hade i ryggsäcken. Kaffesaftbullarkakor, sa jag supersnabbt. Det var godkänt tyckte han, puuuuh! Vilket underbart sommarjobb det verkar vara att få jobba där.
Jag smsade Helenis om jobb och hon tyckte att hon och jag borde vara Kling och Klang men tyvärr, uppdraget är redan upptaget av två snygga kompisar.

Kontraster

För ett år sedan ganska exakt satt jag i Farsanes lägenhet i Flempan efter att ha jobbat mitt första pass som sjuksköterka och var fascinerad över att jag fick signera läkemedel själv. Jösses säger jag bara. Jag la också upp en nästan exakt likadan bild som den jag tog idag. Lugn, ro, sol och en god bok. Lite olika miljö då och nu bara.
2012
2011

Fotboll

Jag och Rut kollar också på fotboll och har fotbollssnack live. Det är inte alla som tror att vi är så speciellt intresserade med det är vi visst de! Se bara vilket rafflande samtal vi hade till Sverige-Ukraina.

R: De är inte så många av de där spelarna som man känner igen.

E: Kollar inte så noga

R: Äsch

E: Mellberg<3

R: Haha

E: Blev kär i honom och hans skägg som 8 åring eller nått

R: hahaha, gött

E: Aa söt!

R: Lustig är ett lustigt namn!

E: Hihi gulligt! Undra vad hans förfader gjorde för lustigt som soldat för att få det namnet

R: Ja men verklligen! tråkigt att vi är så mörka i kläderna!

E: Snyggt tycker jag!

R: men de ser så mörka ut!

E: Äsch! Stiligt! Som på bröllop eller nått!

R: De va ijfurösig snyggt med det gula "bandet"

E: Aa precis!

E: Jag tänker mig att Lustigs förfader var en sån som skulle hålla på å jonglera och göra kullebyttor och dra vitsar hela tiden. Den som drog ihop gänget och hittade på skojiga lekar när alla andra skulle vara starka, modiga och raska för att få heta så i efternamn....

R: Hahahahhaha. du är så söt! Så är det alldeles säkert!

 


Glädje

Vår lilla lilla pluttPontus har blivit stor. Förvisso växte han om mig för längesen men nu har han klarat av alla skolår och tagit studenten. Självklart firade vi storslaget och dagen var underbart trevlig. Studenten själv var inte med hela kvällen men han hade såklart roligt där han var. Vi andra fortsatte partyt hemma i det Bremholtska vardagsrummet hela kvällen.
Fredrik, Rasmus, Pontus, Sandra och jag

RSS 2.0