Livet i kollektivet

Så här den andra söndagen i advent har Per koplat in sin mikrofon och satt sig vid pianot. Jag får höra allt från Amazing grace till Fattig bonndräng, blandat med lite julmusik.
-
Igår frågade Per mig om inte jag också sjunger och jo, det gör jag ju. Nu ska han försöka få mig att vara med å sjunga på ett äldreboende strax efter jul. Fortsättning följer.

Livet i kollektivet

Profil nr 3
-
Britta - Sjuksköterska som gissningsvis ursprungligen kommer från Dalarna. Britta har det största och finaste rummet i kollektivet med egen toalett och egna möjligheter till matlagning. Hon har gångavstånd till jobbet i Rinkeby och verkar trivas väldigt bra. Tidigare i livet har Britta varit frilansande sjuksköterska och åkt runt dit hon behövts. Hon rekommenderar varmt Skene lasarett för mig som tänker flytta till Borås. Det är Britta som har pyntat trädgården med tallris och julgranskulor. Mycket hemtrevlig dam.

Livet i kollektivet

Profill nr 2
-
Maria - Bossar över köket och är en av de som bott längst i kollektivet. Maria har fyllt 50 men försöker anamma en ung och pigg stil. Hon går upp tidigt på mornarna och sitter gärna framför den gemensamma tvn med hörlurar på för att inte störa oss andra. Maria har arbetar inte då det för några år sedan "blev för mycket". Fixa och dona gillar Maria att göra och hon har lovat att efter hand pressentera mig ordentligt för köket. Igår kväll kom Maria hem samtidigt som mig (klockan var cirka 22.35). Vart hade hon då varit? Hade hon bara tagit en kvällspromenad eller hade hon varit på ett sent kafferep hos grannen?

Livet i kollektivet

Profil nr 1
-
Per - Högsta hönset då han äger huset. Enligt ratsit.se är han snart 70 år men är väldigt pigg och glad. Det är han som lägger ut annonser på blocket när det behövs nya medlemmar till kollektivet och det är han som ser till att alla trivs. Per bor på övervåningen i huset tillsammans med sin thailänska fru och sina två barn från ett tidigare förhållande. Enligt en av de övriga medlemmarna är kollektivet är Per väldigt snäll och hjälpsam då han alltid vill skjutsa alla när de ska någonstans, men han har också "tummen mitt i handen" vilket har resulterat i att det är "vi i kollektivet" som sköter trädgården, garaget och annat praktiskt. Per har arbetat, och arbetar ibland fortfarande som specialpedagog för barn med olika former av störningar. Han sjunger i kör och har tusentals instrument. Det är ALDRIG tyst när Per är närvarande eftersom han sjunger konstant.

Livet i kollektivet

Nu är jag alltså inflyttad i kollektivet och har sovit två nätter. Mitt rum är litet, gult och luktar lussekatt.
Foto taget från dörren
Foto taget från sängen

RSS 2.0