Säsongens sista träning...snyft

Jag har alltså just avklarat sista hockeyträningen för säsongen. Det var lite sorgligt men vilken träning sen! Vi hade en hockeykonsulent från Svenska Ishockeyförbundet som var med och tränade oss. Riktigt roliga övningar som fick en att tänka till lite. Både på de tekniska bitarna, varför man gör som man gör och hur man gör det bättre, men också varför man ens håller på med hockey. En galen sport "för killar", en skitdyr sport, dåliga träningstider och jag som dessutom måste ta mig ända till Sandviken för att ta på mig fruktansvärt mycket skydd för att svettas nått kopiöst en timma i en kall hall. Jag ÄLSKAR det! Det finns INGEN av alla de sporter jag någonsin har provat som slår ishockeyn!


Blä på vetenskapliga artiklar!

Nu har jag och Lina suttit i skolbiblan i två dagar i rad. Vi har inte kommit någonstans. Idag gav vi upp och lämnade vårt otroligt omöjliga ämne och började om på nytt med ett helt nytt tema. Problemet sitter i att vi inte kan hitta några vetenskapliga artiklar i ämnet och den skelögde professorn kräver minst fyra. Usch, skit och ångest. Dessutom kollapsade hela skolans datasystem, gick inte att söka artiklar.

Vi hinner inte plugga nått mer tillsammans nu heller så detta får bli en uppsats över msn. Verkar strålande! Vi ska ha konferanser mellan Bollnäs och Gävle.

Jag får se de positiva sakerna i allt och inte gräva ner mig i min skolgång! Solen skiner! Snön smälter! Milla kommer på fredag! Jag har snart praktik i 4 veckor och slipper tänka sååå mycket på alla uppsatser! Jag ska hem och pussa på Selma och Albert nån gång snart! Okej, jag ska krama på Sandra, Pontan, Siri och Vera också!

Dessutom ska jag träna ikväll! Ska bli underbart! Ska köra så hårt att jag rinner bort av svett och skridskorna ska inte ha någon slipning kvar. Målvakten ska ha hål i skydden efter mina stenhårda skott!

Sonder, Bollnäs och bröd

Idag har jag varit i skolan och lärt mig allt om sonder och provat att sätta själv (dock på dockan Aina). Det var spännande. Jag och Sofia (min granne/klasskamrat/snart sambo) snackade om hur fruktansvärt mycket vi lär oss om dagarna. Helt otroligt. De som jag pratar med som inte läser sjuksköterska lär sig ingenting. Vi är bäst helt enkelt!

Jag och Sofia har fått praktik i Bollnäs från vecka 10 till 13. De senaste veckorna har vi sökt lite bostäder där eftersom vi har kommit fram till att det inte håller att pendla. Idag fick hon ÄNTLIGEN tag på Bollnäs bostäder som har varit i princip omöjliga att få tag på. De har i alla fall fixat en möblerad etta med kokvrå, toa men med gemensam dusch i området Blomkransen! Så från och med måndag är vi sambos också! Området beskrivs av Bollnäs bostäder som "grönskande" och är helt utan biltrafik, har grillar och bord utställda, närhet till sim- och sporthall, motionsslinga och "trevliga strövområden". Det finns även möjlighet att hyra moped. Låter spännande tycker jag! Och viktigt med motionen och simningen och det eftersom jag och Sofia förbereder oss för 2010.02.27. Tjejvasan! Mer information om vår satsning kommer!

Måste äver skryta lite över det fantastiskt fina och goda brödet jag har bakat idag!


Tråååkigt.

Ibland har man tråkigt. Som till exempel när man har varit på ett möte och sedan ska till ett annat och inte har nog med tid att gå hem mellan. Då kan man lika väl sätta sig i biblan och blogga tänkte jag!

Jag har alltså varit på möte nu. Ett möte på kåren tillsammans med N0llekommittén. Vi ska tillsammans planera n0llningens alla gemensamma delar och se till att allt går ihop mellan de olika studentföreningarna. Det var skojigt. Eller iaf skojigare än Instutitionsmötet jag satt i förra veckan, över två timmar tillsammans med massa lärare.

Det jag ska på om en timma är förståss inget möte. Jag ska hjälpa en vänlig teknolog utan vänner att jobba på BARacken. Det är alltid kul att träffa lite folk förutom de jag har suttit  och skrivit arbete med den senaste veckan, även om vi har haft väldigt kul!

Jaha, så hade jag fortfarande en massa tid kvar att fördriva... Hur ska jag lösa detta? Ring en vän? Fråga publiken? 50/50? Jag kommer nog på nått!

Styrelsetröjan!

Idag har jag fått min megafina VOX-tröja! VOX står för Vård och Omsorg i X-län och är studentföreningen för studenter som läser till Sjuksköterskor, Speciallistsjuksköterskor och Socionomer vid Högskolan i Gävle. I denna fantastiska styrelse är jag Vice Sexmästarinna! På onsdag blir det invigning av tröjan (tillsammans med den VOX-gula overallen) när jag står och leker bartender och säljer öl på BARacken!

Framsidan!

Framsidan

Baksidan!

King Istvan of Brynäs!

Ungerns första kung, István (Stefan, 975-1038),  Trots folkets motstånd lät han bygga kyrkor runt om i landet och med hjälp av munkar och präster från Rom och Venedig konverterade han sitt folk till kristendomen. Kungen helgonförklarades i slutet av 1000-talet och hans tusenåriga krona kan man i dag beundra i parlamentsbyggnaden i Budapest.

Efter den här kungen är min lilla hamster döpt. King Istvan of Brynäs!


Bröd

Sandras kontakt till brödrosten exploderade imorse. Det var nog inte tänkt att hon skulle äta rostat bröd. Hon åt knäckebröd istället. Hon fick lite ont. Kontakten var i hennes hand när den small. Jag borde ha varit där och blåst.

Jag är inte så ensam i min lya längre. Vi är två. Jag och Istvan. Han är liten, gyllene och väldigt trött.

RSS 2.0