Mat och sånt

En observation som alla jag känner, som någon gång har arbetat i vården, har lagt märke till är att vårdpersonal alltid går på någon form av diet eller bantningskur. Antingen dricker dom shaker eller så knaprar dom äpplen och dricker vatten. Det mesta kretsar kring mat och inte mat.

Detta är någonting som har irriterat mig från första gången jag satte min fot på omvårdnadsprogrammet och den första praktiken.
Min nästa observation är något nyare. Vet inte om det stämmer och vill gärna ha feedback från er som vet! Den lyder som följer:
Ju mer högutbildad man är inom vården (främst specialistsyrror) desto mindre fokus på att banta och vara nyttig.
Fokus ligger inte på att snacka om mat och dieter. Man är helt enkelt mer medveten och äter bra ändå.
Mina kollegor just nu är distriktssköterskor och alla sitter och äter nyttigt eller onyttigt lite blandat men ingen snackar om att: Idag äter jag pizza, fy vad hemsk jag är! Nu måste jag banta i en vecka! Eller: Titta! Idag äter jag bara frön! Det smakar alger!
Samma sak kan jag säga om psykiatrisköterskorna! Där kretsade dock mycket om mat men där var det mat med mycket grädde för att det är gott! Dessutom tränade dom och var nyttiga också men det var inget man pratade om!
Slutsatsen är helt enkelt att specialistsyrror äter det de gillar, helt sunt! De snackar inte om att man är fet eller ful! Där trivs jag utmärkt!

Kommentarer
Postat av: Evelina

Stör mig nått otroligt på att blogg.se vill trycka ihop min text och inte vill ha med mina styckesindelningar. Hoppas det går att läsa ändå:/

2010-04-14 @ 19:49:25
URL: http://evelinajustnu.blogg.se/
Postat av: Fia

Jag kunde läsa ändå! Och jag håller med dig! Uskorna är värst, men nu när man hänger med dsk så är det som du säger, man kollar ner i varandras matlådor och säger "åhå det där ser riktigt gott ut" oavsett om det är nyttigt eller inte. Trivs perfa med det! Krampåre!

2010-04-14 @ 21:50:21
Postat av: Erica

På mina APU-platser har de ofta pratat mycket om att träna, men inte så mycket om mat.Den som har lyckats träna flest gånger på en vecka är bäst typ :) Helst ska man hinna med det både innan och efter jobbet, oavsett när man börjar eller slutar :)

2010-04-15 @ 08:35:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0