Bröllop

Snart ska jag klä mig fint i svart och vitt och sticka iväg till Marie och Davids bröllop. Där ska jag servera och duka av och koka kaffe och diska och en massa annat skoj. Jag tror nog att det kan bli ganska roligt men det beror ju helt klart på gästerna. Tänk om de är skittorra och sitter och knappt pratar med varandra och någon håller ett en timma långt tal om när David lärde sig gå eller nått. Hoppas, hoppas, hoppas att det inte blir så. Men om det nu skulle bli så då lovar jag att jag ska dansa en spontandans för att lätta upp stämningen. Jag har också lovat att om Camilla gifter sig ska jag inte hålla tal utan även där dansa en spontandans till någon trevlig grekisk musik.

På måndag fyller jag år...


Bastusnack.

Igår åkte jag och simmade direkt efter skolan. Eftersom jag slutar väldigt tidigt på onsdagar var det inte så mycket folk i badhuset. När jag hade simmat klart mina 1000 meter gick jag till den nyligen omgjorda bastun och satte mig i värmen. I bastun satt två korpulenta damer och pratade finska. Samtidigt som mig kom också ännu en rundlagd dam. De två första damerna hälsade genast på den nya damen som, på finska, märkte att bastun visst var uppiffad. De första damerna tyckte allt att den nya kvinnan var hemskt brun. Jodå, hon hade minsan varit i Spanien, osv, osv.

Detta kanske låter helt meningslöst och fjantigt av mig att skriva om men jag blev så imponerad av mig själv att jag, som dotter till en finne som inte vill lära mig finska, kunde förstå så mycket. Helt fantastiskt!

Snart, snart...

Om exakt en månad fyller jag år. Inte vilken födelsedag som helst, min 18 årsdag. Vet nog inte egentligen varför jag tycker att det är så tufft eftersom jag inte tror att det kommer att förändra mitt liv någonting. Tror inte att jag kommer att gå ut på krogen mer än vanligt eller bli väldigt ansvarstagande eller flytta hemifrån eller så, men ändå låter det vääldigt bra. Födelsedagen kommer att vara en måndag vilket betyder att jag troligtvis inte kommer att få så värst mycket gäster men alla är självklart hjärtligt välkomna. En som är extra mycket välkommen är fröken Sandra i Billesholm som beräknas komma den 5/10.

Imorgon ska jag på middag på Norrahammarsvägen (tror jag). Det blir säkert trevligt för hon kan laga mat hon, båda soppor och tortellini!

RSS 2.0